مطالب آموزشی علوم ابتدایی

ز گهواره تا گور دانش بجوی

۱۱ مطلب توسط «علی دهقانی» ثبت شده است

مشخصات فردی

به نام خدا

       نام و نام خانوادگی :علی دهقانی

ترم ششم دانشگاه فرهنگیان

           نام استاد:آقای پریش

شماره دانشجویی:911214360092

۱۹ آذر ۹۴ ، ۱۴:۵۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

نمونه سوال درست شده

           

                      دریافت دانلود  نمونه سوال درست شده

۱۹ آذر ۹۴ ، ۱۴:۵۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

فیلم اموزش علوم



دانلود فیلم آموزش علوم ابتدایی



دریافت

۱۹ آذر ۹۴ ، ۱۴:۴۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

کتاب راهنمای علوم اول ابتدایی

                                 

                           دانلود کتاب راهنمای علوم اول ابتدایی 


دریافت

۱۹ آذر ۹۴ ، ۰۹:۲۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

نمونه طرح درس از علوم ابتدایی

            

               طرح درس علوم

 دریافت

۱۹ آذر ۹۴ ، ۰۹:۲۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

مطالب در مورد دستگاه گوارش

دستگاه گوارش


تصویر

مقدمه

دستگاه گوارشی با گرفتن غذا ، تخریب مکانیکی ، هضم و جذب و دفع موادی که هضم نشده‌اند انجام وظیفه می‌کند. مواد حاصل از گوارش از طریق گردش خون و لنف به بافتهای بدن حمل می‌شوند. در نهایت این مواد به درون سلولها رفته و در فعالیت آنها شرکت می‌کنند. دستگاه گوارش شامل اندامهای اصلی نظیر دهان ، مری ، روده‌ها و غدد ضمیمه می‌باشند. دهان اندام ورودی لوله گوارشی است.

img/daneshnameh_up/1/10/digestion-system3.jpg

ادامه مطلب...
۱۹ آذر ۹۴ ، ۰۹:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

مطالب در مورد دستگاه گردش خون

دستگاه گردش خون


دستگاه گردش خون (به انگلیسی Cardiovascular system) یکی از دستگاه‌های بدن است که کارش به گردش درآوردن خون در بدن به منظور رساندن غذا (آمینواسید، الکترولیت، لنف)، انواع گازهای مورد مصرف بدن همچون اکسیژن و دفع مواد زاید حاصل از متابولیزم سلول هاست. بطور کلی، چرخش خون در بدن به دو چرخه(گردش) ششی، که در حین آن خون توسط قلب به درون شش‌ها هدایت شده و در آنجا اکسیژن دریافت می‌کند، و چرخه سیستمیک (کل بدن منهای بخش گازی ریه)، که در حین این چرخه خون توسط قلب به کل بدن هدایت شده و اکسیژن و مواد غذایی را به کل سلول‌های بدن می‌رساند.
دستگاه گردش خون شامل تمام رگهای بدن به استثنا رگهای لنفی بوده و یک سیستم بسته محسوب می‌گردد و بنابراین سلول‌ها و اجزای خون هرگز از رگها خارج نمی‌گردند. لازم به یادآوری است که در گونه‌ای از بی مهر‌ه‌گان، سیستم گردش خون، یک سیستم باز محسوب می‌گردد.

بدن یک فرد بالغ بطور متوسط دارای ۴٫۷ تا ۵٬۷ لیتر خون می‌باشد، که در برگیرنده پلاسما، سلول‌های قرمز خون، سلول‌های سفید خون، و سایر اجزا می‌باشد.


ادامه مطلب...
۱۹ آذر ۹۴ ، ۰۸:۵۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

انیمیشن چگونگی تشکیل ابر

      چگونگی تشکیل ابر                           دانلود کنید.دریافت

۱۹ آذر ۹۴ ، ۰۸:۵۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

چگونگی تشکیل دانه های برف

چگونگی تشکیل دانه‌های برف

دانه‌های برف هنگامی تشکیل می‌شود که قطره‌های کوچک برف داخل ابر که قطری نزدیک به ۱۰ μm دارند  منجمد میشوند . این قطرات می‌توانند تا دمایی در حدود ۱۸− درجه سانتیگراد  صفر درجه فارنهایت  به حالت مایع باقی بمانند . به این دلیل این امکان وجود دارد که این قطرات به اندازه‌ای کوچک هستند که امکان تشکیل ساختاری همچون ساختار یخ را ندارند . برای تشکیل دانه برف چندین مولکول در کنار هم در اطراف یک هسته قرار میگیرند . آزمایش‌ها نشان می‌دهد تنها در حالتی این اتفاق می‌افتد که دما به −۳۵ °C (−۳۱ °F) یا پائینتر برسد .در ابرهایی که گرمتر هستند ممکن است هسته دانه برف از گرد و غبار و یا ذرات بیولوژیکی تشکیل شوند ،همچنین در بارشهای مصنوعی که در بارورسازی ابرها بدست انسان صورت می‌گیرد یدید نقره و یخ خشک هم در هسته دانه‌های برف قرار میگیرند .
هنگامی که این قطرات یخ زده‌اند، در فرایند فوق سرمایش شروع به رشد میکنند . از آنجا که قطرات آب بسیار متنوع هستند، کریستالهای یخ نیز انواع مختلفی دارند . این کریستالها قادرند به اندازه‌ای در حد میلی‌متر برسند . این کریستالها در زمانی که به اندازه کافی بزرگ شدن، بارش برف شروع می‌شود . در کتاب رکوردهای جهانی گینس بزرگترین دانه برف، مربوط به ژانویه سال ۱۸۸۷در منطقه فورت کیوج ایالت مونتانا ثبت شده که این دانه برف ۳۸ سانتیمتر بوده‌است .با اینکه برف بی‌رنگ است اما به خاطر بازتاب دادن تمام طیفها توسط دانه‌های برف ما برف را به رنگ سفید می‌بینیم .
شکل کلی دانه برف توسط دما و مقدار رطوبت مشخص می‌گردد . اما تمام این دانه‌ها شش پهلو و مسطح هستند .

وقتی هوای گرم به بالای آسمان صعود می کند، بخار آب را هم همراه خودش به بالا به داخل آسمان می برد. در بالای آسمان، بخار آب سرد می شود و قطره های آب دور ذرات ریز گرد و غبار موجود در هوا تشکیل می شود. مقداری از بخار آب هم به شکل کریستال های ریز یخ منجمد می شود که قطرات آب سرد شده را جذب می کند. قطرات به شکل کریستال های یخ، منجمد می شود و کریستال های بزرگ تری را تشکیل می دهد که ما آنها را برف ریزه می نامیم. موقعی که برف ریزه ها سنگین می شوند، پایین می افتند. برف ریزه ها در مسیرشان رو به پایین با هوای گرم تر برخورد می کنند و ذوب می شوند و به صورت قطرات باران در می آیند.در آب و هواهای گرمسیری، قطرات ابر با هم حول گرد و غبار یا ذرات نمک دریا ترکیب می شوند. آنها به هم بسته می شوند، از نظر اندازه بزرگ می شوند تا به قدر کافی سنگین شوند که بیفتند.

ادامه مطلب...
۱۹ آذر ۹۴ ، ۰۸:۴۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی

نمونه آزمون تیز هوشان

دریافت

۱۸ آذر ۹۴ ، ۱۶:۰۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی دهقانی